Diaspora

Caz incredibil! Elevă româncă, abandonată de profesori în aeroportul din Lisabona

O elevă de 14 ani de la Școala Gimnazială „Lucian Blaga” din Jibou a fost abandonată de două profesoare în aeroportul din Lisabona. Fata participase la un proiect Erasmus și trebuia să se întoarcă în țară alături de cadrele didactice.

Evenimentul a avut loc în 14 mai, când proiectul Erasmus al școlii menționate a ajuns la final, iar cei cinci participanți, trei eleve și două profesoare, trebuiau să se întoarcă acasă, potrivit Antena 3.

Toate trebuiau să prezinte un test COVID-19 negativ la îmbarcare, dar rezultatul fetei de 14 ani nu a ajuns în timp util. Cele două profesoare, împuternicite cu hârtie notarială de către părinți, au decis să plece din Lisabona și să o lase pe elevă în aeroport ca să nu piardă biletele de avion cumpărate.

Femeile i-au lăsat 40 de euro pentru un test COVID nou și pentru mâncare. De asemenea, au încurajat-o să fie puternică și i-au spus că au încredere că se va descurca, mai arată sursa citată. Mai mult, nici măcar nu i-au anunțat pe părinți. Aceștia au aflat abia când copila i-a sunat să îi întrebe cum se completează un formular de îmbarcare.

Un cadru didactic din Portugalia s-a deplasat în cele din urmă la aeroport și a ajutat-o pe fată să se urce în avionul spre România.

Inspectoratul Școlar al Județului Sălaj a demarat o anchetă internă și a transmis că motivul invocat de profesoare a fost că nu voiau să plătească un bilet în plus.

”Știm de situația de la Jibou. Am deschis o anchetă în ceea ce privește cele două profesoare. Este regretabil. Fetița a rămas pe aeroport în Lisabona, iar cele două profesoare s-au îmbarcat în avionul spre România. Între timp au vorbit cu o profesoară din Portugalia să meargă să stea cu fetița.

Dacă ma întrebați pe mine, rezolvarea era simplă, dacă sunt două profesoare și trei copii, una putea sta cu fetița în Portugalia și cealaltă să vină cu celelalte două fetițe în România. Nu au vrut această rezolvare pe motiv că nu mai voiau să plătească încă un bilet de avion în plus, ceea ce nu este normal”, a declarat Vasile Bulgărean, inspectorul general al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj.

Vizualizări: 1,026

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: