Diaspora

”Doina Gorjului”, la Festivalul Ambasadelor de la Praga 

Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” va participa la Festivalul Ambasadelor din Cehia, eveniment cultural-artistic programat să aibă loc în data de 4 iunie. Artiștii ansamblului vor reprezenta județul Gorj la acest eveniment. 

Conform autorităților județene, festivalul ce va avea loc în capitala Cehiei, la Praga, este un eveniment anual de anvergură, în cadrul căruia sunt prezentate tradiții, obiceiuri, produse culinare și tradiționale, dar și destinații turistice din 55 de țări. 

 

Alături de artiștii ansamblului va merge la acest festival și Liliana Arapu, meșter popular țesător din cadrul Școlii Populare de Artă ”Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu. Participarea artiștilor gorjeni are loc la invitația Ambasadei României în Republica Cehă. 

 

Ansamblul Artistic Profesionist ”Doina Gorjului” va fi prezent și la Ziua Universală a Iei, eveniment cultural ce va avea loc în data de 24 iunie, la Madrid, în Spania. La eveniment va participa și Daciana Ungureanu, artist plastic din cadrul Școlii Populare de Artă din Târgu Jiu. 

 

Pentru acest eveniment, Consiliului Județean Gorj va colabora, prin cele două unități culturale locale, la manifestările organizate de Institutului Cultural Român de la Madrid, în vederea deschiderii unei expoziții dedicată tradițiilor și celor mai reprezentative colecții de artă populară și alte obiecte de patrimoniu care definesc județul Gorj.

Vizualizări: 897

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: