Politică

Fostul subprefect, grav bolnav, lăsat fără venituri

Situație gravă pentru fostul subprefect de Gorj, Virgil Drăgușin. Acesta a fost timp de mai multe luni în concendiu medical, ca urmare a unei afecțiuni grave, după care a fost înlocuit.

La acea vreme, politicienii au explicat că lui Drăgușin nu i se mai putea prelungi concediul medical, pentru că a efectuat maximul prevăzut de lege, dar fostul demnitar a arătat în instanță că a fost schimbat în perioada concediului medical. Alternativa ar fi pensionarea din motive medicale. Drăgușin nu a reușit nici să se întoarcă la Direcția Agricolă, acolo unde lucra înainte de a fi subprefect.

Fostul subprefect de Gorj a cerut în instanță suspendarea hotărârii prin care s-a dispus eliberarea sa din funcția de subprefect.

Acesta a explicat în instanță motivele: „Referitor la paguba iminentă, reclamantul susține că a pierdut orice formă de venituri, deoarece aflându-se în concediu medical, cu raportul de serviciu suspendat de drept, nu se mai poate întoarce la locul de muncă ce i-a fost rezervat în urma numirii în funcția de subprefect, dovadă fiind adresa de la Direcția Agricolă Gorj nr. 1209/09.03.2022 emisă către Instituția Prefectului Gorj. Astfel, consecința este că nu mai poate beneficia de indemnizația de concediu medical și nici nu mai poate să își prelungească concediul medical, deoarece nu mai are calitatea de salariat”.

Curtea de Apel Craiova i-a respins cererea, pe motiv că demnitarilor nu le sunt aplicabile dispozițiile Codului muncii.

„Cum raportul de serviciu al reclamantului cu Direcția pentru Agricultură a judeţului Gorj a fost doar suspendat de drept pe perioada exercitării funcției de demnitate publică de subprefect, ceea ce semnifică faptul că poate fi reluat imediat după eliberarea din funcția de subprefect, aspectele invocate de reclamant privind unele nelămuriri ale Direcției pentru Agricultură, în ceea privește modalitatea concretă în care trebuie să procedeze pentru reluarea raportului de serviciu și plata în continuare a indemnizației de concediu medical, nu pot fi reţinute ca justificând îndeplinirea condiţiei pagubei iminente. Având în vedere aceste considerente, Curtea de Apel constată că nu este fondată cererea reclamantului de suspendare a efectelor Hotărârii de Guvern nr. 283/2022, prin care a fost eliberat din funcţia de suprefect al judeţului Gorj”, a motivat instanța pe 31 martie.

Drăgușin a deschis o nouă acțiune în instanță, cerând anularea hotărârii de guvern. 

 

Vizualizări: 5,786

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: