Eveniment

Fost director din CE Oltenia, condamnat cu executare

Fostul director al Diviziei Miniere din cadrul Complexului Energetic Oltenia, Daniel Antonie, a fost condamnat pentru abuz în serviciu. Pedeapsa este una cu executare, sentința dată luni de Curtea de Apel Craiova fiind definitivă.

Antonie va executa patru ani de închisoare. Acesta a fost trimis în judecată în urmă cu patru ani, alături de directorul economic Vasile Ghimiş şi doi oameni de afaceri. Potrivit rechizitoriului DNA, în perioada octombrie 2013 - martie 2014, Daniel Antonie și Vasile Ghimiș, în calitate de directori în cadrul Sucursalei Divizia Minieră din CE Oltenia, au dispus, cu încălcarea legii, achiziționarea, la preţuri exorbitante, a unui număr de 272 furtunuri pentru stingerea incendiilor și 170 truse sanitare de prim ajutor.

Inculpaţi în dosar au fost şi administratorii firmei SC TFR Teminvest SRL, de la care au fost cumpărate aceste produse, Daniel Sever Giurcău şi Florin Temelie. 

Potrivit DNA, în urma achizițiilor respective, Complexul Energetic Oltenia a suferit un prejudiciu de peste 400.000 de lei.

A fost singura condamnare cu executare din dosar.

Vizualizări: 4,103

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: