Politică

Filip: Nu ar trebui să plătească și ei certificate?

Primarul din Rovinari, Robert Filip, a criticat lejeritatea cu care autoritățile din România acceptă închiderea grupurilor energetice pe cărbune.

Acesta nu crede că doar poluarea stă la baza deciziei, interesele fiind mult mai mari. Filip a explicat la un post de televiziune că și alte centrale poluează, dar nu plătesc certificate de carbon: „În 2018 am fost la Munchen, cu o delegație de primari, președinți, vicepreședinții de consilii județene. Am văzut o centrală care ardea gunoi nesortat. Lua gunoiul din oraș, îl vărsa în niște buncăre, am filmările pe telefon, și ardea deșeurile nesortate. Ca aia erau 110 centrale în Germania. Ăia nu mai produc CO2? Nu ar trebui să plătească și ei certificate?“.

Complexul Energetic Oltenia va închide până în 2030 nouă din cele 12 grupuri pe cărbune, iar cele trei rămase ar putea să fie folosite doar ca rezervă de capacitate.

În acest an a fost închisă și termocentrala Mintia din Hunedoara, iar curând vor dispărea și alte capacități mai mici, cum ar fi cele care asigură agent termic.

Vizualizări: 6,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: