Politică

Director controversat numit la liceul din Bustuchin

Directorii de școli numiți fără concurs de Inspectoratul Școlar Județean Gorj au probleme de integritate. Un exemplu este la Bustuchin, unde Vasile Spiridon a fost numit interimar la conducerea liceului.

Acesta a mai fost directorul liceului în perioada ianuarie 2017 - ianuarie 2021. Primarul Ion Ciocea spune că i s-au adus la cunoștință neregulile făcute de acesta în mandatul precedent.

În sesizarea trimisă primăriei se arată că Spiridon Vasile Irinel a eliberat în anul 2018 diplome elevilor ce au absolvit învățământul profesional pentru calificarea ”Instalator instalații tehnico-sanitare și de gaze”, deși liceul nu a fost acreditat pentru această calificare, ci numai autorizat provizoriu, ceea ce înseamnă că a fost încălcată legislația.

„Absolvenții învățământului profesional din anul 2018 au folosit aceste diplome atât la angajare, cât și la continuarea studiilor în învățământul liceal”, a declarat Ion Ciocea, primarul din Bustuchin, care crede că se impune verificarea informațiilor.

Primarul din comuna Bustuchin este nemulțumit și de faptul că, la numirea noului director, nu s-a ținut cont de punctul de vedere al autorității publice locale.

Și primarul din Turburea, Ion Bîrcă, s-a declarat nemulțumit de noul director numit la școala din localitate.

Vizualizări: 2,636

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: