Politică

Vîlceanu nu susține neimpozitarea salariului minim

Ministrul Finanţelor, Dan Vîlceanu, a fost din nou încolțit cu întrebări de jurnaliștii din presa economică. A făcut și o gafă, pentru că nu a știut cât este salariul minim pe economie, iar când i-a spus un jurnalist cât este, a replicat: „Nu are cum”.

"Reporter: Cât e salariul minim în mână?

Dan Vîlceanu: Poftiți?

Reporter: Salariul minim în mână, net, în România?

Dan Vîlceanu: E în jur de 1.600 și ceva.

Reporter: 1.386.

Dan Vîlceanu: E 2.380, cred, da 2.300 de lei salariul minim brut. Deci nu are cum să fie 1.300. Dar mă rog...

Reporter: Atât este.

Dan Vîlceanu: OK".

 

Deși salariul minim este foarte mic, noul ministru consideră că neimpozitarea salariului minim, chiar şi pentru anumite categorii de contribuabili, este o măsură greu de aplicat în acest moment.

“E o măsură pe care mi-e greu să cred că o putem aplica în acest moment. Vorbeam de consolidare fiscală, de acoperirea cheltuielilor, dacă venim cu această măsură o să avem o mare problemă bugetară. (…) Mi-e greu să cred că odată ce deschidem cutia Pandorei, vom mai putea opri generalizarea unui asemenea proiect. Odată ce ai creat o categorie care nu plăteşte taxe, toate celelalte vor dori să fie în aceeaşi situaţie. Să vedem ce se va întâmpla, suntem cu ochii pe deficit, pe execuţia bugetară. În funcţia de ministru de finanţe sunt cel criticat în permanenţă, pentru că nu trebuie să fiu mână largă”, a explicat marţi Dan Vîlceanu, într-o conferinţă de presă.

Zero taxe pe salariul minim a fost propunerea USR în campanie, dar useriștii au intrat în guvern chiar dacă măsura nu a fost prinsă în programul de guvernare. Pentru a mai spăla din rușine, useriștii au încercat să promită zero taxe pe salariile minime din HoReCa, dar nici asta nu se va aplica. Iar asta nu îi face pe useriști să plece de la guvernare. 

Vizualizări: 4,187

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: