Politică

Autoritățile reacționează după dezvăluirile din Sabotorii. Prefect: Este extrem de grav

Opinia publică a fost șocată de înregistrările prezentate joi de “Sabotorii”, potrivit cărora în ședințele de la Aparegio Gorj SA se discută aplicat despre cum să umfle facturile consumatorilor. Unii participanți la discuții spuneau ca și cum ar fi fost o normalitate că le-au tot umflat și înainte. “Le-am tot pus câte cinci metri cubi, câte zece”, spunea un salariat. Afirmații similare apar de multe ori în orele de înregistrări. Prefectul de Gorj a cerut poliției să ia în serios ancheta, nefiind normal ca firmele, instituțiile și oamenii din Gorj să fie puși să plătească mai mult decât au consumat.

“Sabotorii” a prezentat două dintre înregistrările primite la redacție, în care cei de la Aparegio, pe motiv că aveau nevoie de mai mulți bani în luna respectivă, plănuiau cum să umfle facturile. Cel mai mult voiau să adauge la instituțiile publice, unde nu stă nimeni să verifice, iar apoi vorbeau că o să spargă aparatele de măsurat și o să monteze altele, astfel încât să nu se mai poată verifica ulterior.

Directorul Aparegio Gorj SA, Traian Pătrășcoiu, a recunoscut în spațiul public autenticitatea înregistrărilor, susținând că știa de ele și că sunt din 2019. Doar că sunt mai multe înregistrări, făcute la date diferite, îi transmitem noi. În loc să sesizeze organele abilitate, Pătrășcoiu susține că ar fi sancționat un salariat.

Prefectul de Gorj, Corneliu Răducan Morega, care căzuse cu câteva zile înainte în capcana celor de la Aparegio, care foloseau ca scuză faptul că societatea este furată de consumatori, a cerut acum poliției să facă anchetă. 

“Eu le-am văzut cu iz penal și am avut ieri o discuție cu cei de la poliție, le-am spus să ia în serios treaba, să cerceteze, pentru că este inadmisibil să plătești ceva ce nu ai beneficiat”, a spus Răducan. Prefectul spune că trebuie cercetat până la capăt, chiar dacă cei de la Aparegio spun că este mai veche înregistrarea. “Dacă s-a întâmplat ce vorbeau ei acolo, este extrem de grav”, a mai spus prefectul.

Iată un fragment din discuția prezentată AICI pe larg de “Sabotorii”:

Voce Tobă: O firmă care are zece metri cubi, nu se cunoaște că îi bagi tu un metru. (...) Adrian, nu tu că bagi, tu rupi. La școli, cine are școli? (...) Unde e mă umflatul ăla?

Voce salariat: Domne, eu cu Suciu i-am umflat la fiecare scară de i-au luat dracii. (...) Le-am tot băgat doi, trei, cinci metri, e riscant al dracu.

Voce Tobă: Adriane, să nu mai îmi zici de primărie, că bag peste 20.000 în plus. Eu bag. Eu mă duc la primărie cu tine în brațe. (....) Hai la instituții. 

Salariat: Mi-e frică să bag la Consiliul Județean.

Voce Tobă: Bagă la Consiliul Județean. (...) Bagă-le mă zece metri cubi, că nu se cunoaște. Spunem că a fost o eroare de citire, o eroare ce ceva. Trebuie să aduc 400.000 luna asta, băi, băieți, înțelegeți? Luna asta trebuie să aduc 400.000.

Voce salariat: Și luna ailaltă ce facem?

Voce Tobă: E o cădere, dar trebuie să aduc luna asta, că ți-am spus. Trebuie să aduc, indiferent. Ascultă-mă, cu riscul de a sparge contoarele, să fiu al dracu, ascultă-mă, le sparg.

Voce salariat: Doamne, ce am ajuns”.

O reacție a avut și primarul din Târgu Jiu, Marcel Romanescu, un critic permanent al conducerii Aparegio. “O să emit o dispoziție, o să facem o comisie pentru a verifica toate contoarele, ar fi bine să trimită și Aparegio pe cineva. O să verific toate cișmelele stradale, să vedem cum au fost trecute acele consumuri”, a spus Romanescu. Primarul susține că sesizează de patru ani neregulile de la Aparegio, dar nu sunt luate măsuri. 

Vizualizări: 8,980

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: