Politică

Vîlceanu, validat de PNL pentru Ministerul de Finanțe

Deputatul PNL, Dan Vîlceanu, a fost validat pentru a prelua portofoliul Ministerului de Finanțe, în cadrul Biroului Politic Național al PNL.

 
Procedural, premierul Florin Cîțu urmează să trimită propunerea către președintele Klaus Iohannis, iar ulterior Dan Vîlceanu va depune jurământul.

Conducerea PNL a mai votat și o derogare prin care i se permite premierului Florin Cîțu să candideze la președinția partidului, deși nu are cinci ani vechime în partid.

Președintele PNL, Ludovic Orban, a spus, miercuri, că există riscuri cu privire la desemnarea lui Dan Vîlceanu pentru funcția de ministru de Finanțe. El a votat împotriva acestei nominalizări.

„I-am anunțat pe colegii mei că votul împotrivă îmi aparține. Modul în care s-a întâmplat procedura, faptul că nu am avut o discuție cu Florin Cîțu pe tema propunerii formulate și făcută public de premier, faptul că BPN a fost convocat intempestiv, fără să fiu informat...  (...) Vreau să se știe că prin votul dat ca președinte PNL mi-am exprimat rezervele extrem de serioase față de această candidatură”, a spus Orban. 

Dan Vîlceanu va depune jurământul la Cotroceni, miercuri, la ora 17.00.

„Florin Cîțu, în toate aparițiile publice a spus că susține competența, integritatea și așa mai departe. Din punctul meu de vedere, există riscuri cu privire la această desemnare. De asemenea, am votat împotrivă pentru ca opinia publică să știe foarte clar că răspunerea integrală îi aparține premierului Cîțu și celor care au convocat BPN”, a conchis Orban.

Vizualizări: 1,938

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: