Politică

Ministrul Dezvoltării, întâlnire cu primarii din Gorj

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Cseke Attila, va avea vineri o întâlnire cu primarii din Gorj.

Întâlnirea va avea loc la Teatrul “Elvira Godeanu” din Târgu Jiu, după care oficialul va merge în mai multe localități, acolo unde sunt investiții în derulare.

Ministrul ar putea ajunge în localitățile Arcani, Peștișani, Runcu, Novaci și Tismana.

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a declarat miercuri că în şedinţa de guvern a fost dezbătut, în prima lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede o finanţare suplimentară, în valoare totală de 3 miliarde de lei, de la Ministerul Dezvoltării, pentru proiectele aflate în derulare prin PNDL 2.

"Am pus astăzi în transparenţă decizională un proiect de ordonanţă de urgenţă prin care creăm temeiul legal pentru suplimentarea contractelor de finanţare încheiate pe Programul Naţional de Dezvoltare Locală, etapa a doua. Aceeaşi măsură a fost luată pentru etapa întâi, prin Ordonanţa de Urgenţă 214/2020, printre primele măsuri ale actualului guvern, în urma căreia au fost încheiate acte adiţionale la contracte de finanţare pe PNDL 1 şi s-au alocat credite de angajament, respectiv contracte, în această valoare de 800 de milioane de lei. În cazul aprobării acestei OUG, sperăm că acest lucru se va întâmpla săptămâna viitoare, vom cere alocarea de credite de angajament pentru acoperirea acestor suplimentări de sume pe PNDL 2, sume care merg până la 3 miliarde de lei", a spus Cseke Attila într-o conferinţă de presă.

Acesta a adăugat că finanţarea vizează acoperirea cheltuielilor suplimentare cauzate de majorarea preţurilor materialelor de construcţii şi a salariilor din domeniul construcţiilor.

 

Vizualizări: 1,361

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: