Social

FCU Craiova își va cere punctele înapoi la TAS

FCU Craiova nu va accepta decizia Comisiei de Disciplină și va continua la TAS  procesul pentru cele trei puncte din meciul cu Sepsi.

Avocatul echipei FC U Craiova, Dan Idita, consideră nedreaptă decizia Comisiei de Disciplină și Etică privind pierderea meciului cu Sepsi Sfântu Gheorghe la „masa verde”. Comisia de Disciplină și Etică a anunțat că FCU Craiova a pierdut această partidă la „masa verde”, dar s-a lăsat și cu amenzi. Oltenii au încasat o penalizare de 22.500 de lei, în timp ce Sepsi a fost amendată cu 25.000 de lei. De asemenea, FC U Craiova va fi nevoită să joace următoarele șase meciuri de pe teren propriu fără spectatori.

Nimeni nu își explică de ce Sepsi a fost sancționată cu o amendă mai mare, dar avocatul Dan Idita consideră că acest aspect poate reprezenta un avantaj pentru FC U Craiova. „E greu de explicat. Din punctul meu de vedere, ne lovim de o greșită aplicare a normelor și, de asemenea, de faptul că există norme greșite în regulamentele Federației Române de Fotbal.

Este greu să ajungem să ne judecăm și la Lausanne până se va intra în play-off. Eu consider că e aproape imposibil, dar vedem. Oricum, nu sunt chestiuni pe care să le putem gestiona noi. Noi ne exercităm căile de atac, credem în șansa noastră și vom vedea… Este și presiunea timpului, din păcate, dincolo de toate aspectele, ne confruntăm și cu această presiune. Am și discutat cu cei de la Comisia de Disciplină, sunt convins că va fi o situație singulară, pentru că mi-e greu să cred că în situații similare va mai exista această situație a opririi meciului. Dincolo de faptul că este frustrant, are și un profund caracter discriminator această situație dacă doar noi ne vom confrunta cu ea. Deocamdată, aceasta este situația. Sperăm să putem îndrepta lucrurile. Această sancțiune pentru Sepsi atestă faptul că există o neîndeplinire a obligațiilor organizatorice ce sunt în sarcina clubului Sepsi. Sancțiunea dispusă de către Comisia de Disciplină este în contextul opririi jocului. În mod cert, o să vină motivarea hotărârii, dar vizează faptul că cei de la Sepsi au încălcat obligațiile organizatorice, au încălcat obligațiile ce le sunt impuse de Legea 4”, a explicat Dan Idita.

Meciul dintre Sepsi Sfântu Gheorghe și FC U Craiova, din cadrul etapei cu numărul 23 din Superliga, a fost încheiat în minutul 26, la scorul de 0-0, din cauza scandărilor xenofobe ale spectatorilor din zona dedicată suporterilor olteni.

Vizualizări: 341

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: