Social

Exercițiu de simulare a unui cutremur la un colegiu din Târgu Jiu

Elevii și cadrele didactice de la Colegiul Naţional ʺEcaterina Teodoroiuʺ din Târgu Jiu au participat marți la un exercițiu de simulare a unui cutremur, sub coordonarea Inspectoratului pentru Situații de Urgență ʺLt. Col. Dumitru Petrescuʺ Gorj. 

Exercițiul face parte din planul anual de pregătire în domeniul situațiilor de urgență și a urmărit perfecționarea deprinderilor cadrelor didactice pentru luarea măsurilor de protecție a elevilor și conducerea activităților de evacuare în cazul producerii unui seism, cunoașterea modului de intervenție de către personalul cu atribuții în acest sens și antrenarea cadrelor didactice și a elevilor pentru asigurarea protecției proprii, în cazul unui cutremur. 

Cadrele didactice spun că elevii au aflat cu această ocazie care sunt regulile de comportare şi măsurile de protecţie ce trebuie adoptate în timpul producerii cutremurului şi după ce mişcarea seismică a trecut.

Ministerul Educației a lansat, în data de 4 martie, secțiunea dedicată Situațiilor de urgență, în cadrul căreia se regăsesc:

Linkuri utile - resurse privind pregătirea în domeniul situațiilor de urgență;

Infrastructură școlară – situația clădirilor încadrate/neîncadrate într-o clasă de risc seismic;

Planificarea, la nivelul unităților de învățământ preuniversitar, a exercițiilor de simulare pentru situații de urgență. 

Link secțiune: https://www.edu.ro/situatii_de_urgenta

 

Vizualizări: 1,762

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: