Social

Finanțare de peste 33 de milioane de lei pentru spital

Un nou proiect, depus de Consiliul Județean Gorj, pentru finanțarea sistemului de sănătate din județul Gorj, prin Planul Național de Redresare și Reziliență al României, în valoare de 33 de milioane de lei, a fost aprobat. 

Județul Gorj a depus spre finanțare, proiectul „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență, Pilonul V: Sănătate și reziliență instituțională, Componenta: 12. Sănătate, Investiția: I2. Dezvoltarea infrastructurii spitalicești publice, Investiția specifică: I2.4. Echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale.  Conform finanțării aprobate, valoarea proiectului este de peste 33,3 milioane de lei și implică achiziția de aparatură și materiale sanitare de ultimă generație, menite să combată una dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă unitățile sanitare. 

Printre acestea se numără: sisteme de filtrare a aerului, roboți pentru dezinfecție, lămpi și dispozitive UV, unități pentru reprocesare automată a echipamentelor medicale și o stație de tratare apă și aer comprimat.

Din valoarea totală a proiectului „Dotarea Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu cu echipamente și materiale destinate reducerii riscului de infecții nosocomiale”, de 33.373.023,43 lei (inclusiv TVA), 33.314.308,83 lei (inclusiv TVA) este valoarea nerambursabilă iar 58.714,60 lei (inclusiv TVA) sunt cheltuieli neeligibile.

Vizualizări: 485

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: