Social

Emoții pentru absolvenții de gimnaziu

Absolvenții de clasa a VIII-a încep marți, 14 iunie, Evaluarea Națională 2022, cu proba scrisă la Limba și literatura română. Proba scrisă la matematică va avea loc în 16 iunie. 

Primele rezultate vor fi afișate în data de 23 iunie, iar cele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi afișate în 30 iunie.  După Evaluarea Națională, pe 14 iulie începe repartizarea computerizată la liceu.

La nivelul țării,172.822 de elevi erau în clasa a VIII-a anul acesta școlar, în 2022, potrivit datelor publicate de Ministerul Educației la simularea Evaluării Naționale. Aceștia sunt automat înscriși la Evaluarea Națională, dar cifrele ar putea fi ușor diferite dacă luăm în calcul că sunt și elevi cu medii neîncheiate sau care au corigențe.

Pentru anul școlar următor sunt alocate 130.600 de locuri la clasa a IX-a (învățământ cu frecvență zi) la nivel național și 11.000 de locuri pentru clasa a IX-a, învățământ cu frecvență seral și frecvență redusă, potrivit Hotărârii de Guvern care aprobă cifrele de școlarizare pentru anul școlar 2022-2023. Alte 60 de mii de locuri sunt în învățământul profesional.  

 

Vizualizări: 983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: