Ultima oră

Elicopterul SMURD a preluat un minor accidentat pe pârtie 

Un copil în vârstă de opt ani a fost victima unui grav accident care s-a petrecut vineri după-amiază pe pârtia de schi Transalpina Ski Resort. 

Copilul de 8 ani se afla pe schiuri și a ieșit de pe pârtie, în afara suprafeței schiabile balizate și marcate corespunzător, acolo unde a căzut și s-a accidentat lovindu-se grav în zona capului. Copilul era pe pârtia Transalpina Ski Resort din Voineasa cu mama și cu fratele său mai mic.

”Un minor a ieșit de pe pârtie, și după spusele mamei, la 15- 20 de minute ar fi devenit incoerent și inconștient. A fost reperat și recuperat imediat de serviciul Salvamont Voineasa și coborât pentru anamneză la baza pârtiei, la serviciul de ambulanta, prezent permanent la baza pârtiei, unde a început să vomite masiv, fapt care, asociat cu momentele de inconștiență, a făcut ca intervenția aeriana sa fie solicitata”, au anunțat administratorii pârtiei.

Martorii au spus că minorul ar fi rămas inconștient circa 20 de minute până când echipajele de la Ambulanța Vâlcea au ajuns la fața locului i-au acordat primul ajutor, Medicii au reușit să-l stabilizeze și l-au transportat până la elicopterul SMURD care l-a transportat la spital pentru investigații medicale suplimentare.

Vizualizări: 543

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: