Diaspora

Efectul politicii europene în energie. O făbricuță de conserve a primit factură de un milion de euro!

Un patron italian a avut parte de o surpriză total neplăcută atunci când a primit factura la gaze pentru luna iulie.

Francesco Franzese este proprietarul companiei „La Fiammante Pomodoro” din provincia italiană Salerno. La făbricuța sa care produce de conserve de tomate a primit o factură la gaze uriașă pentru luna iulie.

Acesta are de achitat 978.618,51 de euro, iar la început a crezut că prețul este o glumă, după cum a declarat într-un interviu pentru La Repubblica citat de Libertatea.

El spune că a fost taxat pentru 15 zile de lucru, în timp ce, pentru aceeași perioadă din 2021, a achitat de opt ori mai puțin.

„În timp ce politicienii noștri luptă în alegeri pentru un loc călduț la putere, antreprenorii rămân singuri în mijlocul junglei energetice. Pentru 15 zile din iulie, trebuie să plătesc o factură la gaz de 978.000 de euro, față de aproximativ 120.000 anul trecut, pentru 20 de zile lucrătoare. Nu era mai bine să merg la mare?”, a scris omul de afaceri, într-o postare publicată pe Facebook, pe 16 august.

„Când am primit factura, am crezut că este o glumă”, mărturisește Franzese, CEO al „La Fiammante”, o companie cu sediul în Buccino, provincia Salerno, care produce conserve de roșii.

 

„Nu am altă alternativă decât să plătesc, dar trebuie să cresc prețurile și îmi pare rău. Trebuie să protejăm lanțul de aprovizionare și forța de muncă. Și nu este doar factura la gaze: factura la energie este de 236.000 de euro, prețul pentru tabla pentru conserve a crescut cu 70% și tot așa. În timp ce desfăceam plicul cu factura, la televizor se vorbea de locuri și liste la alegeri, de înțelegeri între partide… Nu pot înțelege cum politica nu preia problemele reale ale țării”, a mai spus Francesco Franzese.

Vizualizări: 983

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: