Diaspora

China importă masiv petrol, gaze și cărbune din Rusia. Europenii rămân cu scumpirile!

Rusia nu are nicio problemă cu faptul că țările europene vor să își reducă achizițiile de produse petroliere, deoarece achizițiile Chinei de produse petroliere, gaze naturale și cărbune au crescut cu 75% de la începutul războiului declanșat de Putin în Ucraina.

Astfel, China a plătit din martie și până în iulie 2022 Moscovei nu mai puțin de 35 de miliarde de dolari, comparativ cu 20 de miliarde de dolari, în aceeașți perioadă a anului trecut, potrivit Bloomberg.

Aceeași sumă de 35 de miliarde de dolari au cheltuit-o Germania (12,7), Italia (8,2), Țările de Jos (7,2) și Turcia (7,2) pentru importurile de combustibili fosili (țiței, produse petroliere rafinate și gaze naturale) din Rusia, în primele 100 de zile ale războiului din Ucraina, potrivit Bloomberg.

Numai în luna iulie 2022, cheltuielile Chinei pentru energia din Rusia au urcat la 7,2 miliarde de dolari, în creștere de la 4,7 miliarde de dolari în iulie 2021, o mărire cu 53%. Saltul este atribuit creșeterii volumelor de resurse rusești importate de China, uneori la tarife reduse, cât și a creșterii globale a prețurilor la energie din cauza războiului din Ucraina.

China a cumpărat, de asemenea, mai mult aluminiu, paladiu și cereale din Rusia, volumele înregistrând creșteri de la 16% la 52%. Importurile de cupru și nichel au scăzut cu 20%, resepctiv 10%.

În acest timp, europenii se confruntă cu un val al scumpirilor fără precedent, atât la produsele alimentare, cât și la utilități, pentru că liderii lor vor să boicoteze Rusia, dar de fapt își distrug propriile economii. Iar la iarnă o să îi ia lumea cu pietre...

Vizualizări: 847

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Diaspora:

Citește și: