Actualitate

Economie de un milion de euro pe an, la Târgu Jiu

Un milion de euro! Atât economiseşte municipalitatea în fiecare an după ce a modernizat sistemul de iluminat public. În lucru va mai fi un proiect care mai aduce un plus la acest capitol. Vor fi înlocuiţi două mii de stâlpi şi sistemul de iluminat va fi unul mult mai modern şi mai uşor de controlat.

 

Primarul Marcel Romanescu a explicat că economiile făcute la bugetul local odată ce iluminatul a fost modernizat sunt însemnate şi sunt investite în alte proiecte din municipiu: “Vorbim de proiecte de 250 de milioane de euro. Doar la sistemul de iluminat, avem un milion de euro economii. Un milion de euro pe an. În afară de faptul că oraşul arată altfel, Târgu Jiul a câştigat în fiecare an un milion de euro după ce a implementat acest proiect cu iluminat pe bază de led-uri”.

 

Următorul proiect ce va fi implementat la nivelul municipiului va aduce un iluminat şi mai modern. Iar economiile ar putea creşte. „Între 1 şi 5, poţi reduce la jumătate luminozitatea. Nu mai depinzi de un sistem centralizat. Vrei să faci economie, poţi reduce la jumătate printr-o singură apăsare de buton. Încă două mii de stâlpi vor fi schimbaţi. E un proiect de un milion de euro”, a mai transmis primarul Marcel Romanescu.

Vizualizări: 577

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: