Eveniment

DRDP Craiova, după tragicul deces din Defileu: Este primul eveniment soldat cu deces de pâna acum

Conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova a venit cu precizări în urma tragediei din Defileul Jiului. Un şofer din Giurgiu a murit, duminică, după ce o stâncă i-a căzut pe maşină.

„Referitor la tragicul eveniment petrecut astăzi pe DN 66, km 116, DRDP Craiova face următoarele precizări: zona în care a avut loc incidentul de pe Defileul-Jiului este asigurată cu plase. Piatra, de mici dimensiuni, a venit de pe versant de la o înălțime foarte mare, dintr-o zonă cu torenți, unde nu se pot monta plase, pentru că ar bloca scurgerea apelor de pe versanți. Permanent facem verificări în zonă și îndepărtăm stâncile și copacii care prezintă risc de prăbușire. Zona are și semnalizarea necesară privind posibile căderi de pietre. Este primul eveniment soldat cu deces de pâna acum. Piatra respectivă a fost dislocată fie de apă, fie de vânt fie de trecerea unui animal sălbatic. Situația a fost una total impredictibilă”, a transmis conducerea Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Craiova.

Un şofer din Giurgiu a murit, duminică, după ce o stâncă i-a căzut pe maşină, pe Defileul Jiului. În autoturism se mai aflau alţi trei pasageri, care nu au fost răniţi. 

Bolovanul a căzut de pe versant pe autoturismul aflat în trafic, prin parbriz. Şoferul a fost scos inconştient, fiind efectuate manevre de resuscitare, dar fără folos. Pe scaunul din dreapta se mai afla o pasageră, care nu a suferit leziuni. Circulaţia rutieră a fost complet blocată în zona accidentului. La faţa locului au intervenit salvatori de la ISU Gorj şi ISU Hunedoara.

„La data de 2 octombrie a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu au fost solicitați să intervină la un eveniment rutier cu victime, produs pe DN 66 Defileul-Jiului. La fața locului s-au deplasat polițiști din cadrul Poliției Orașului Bumbești-Jiu și Serviciului Rutier, care au stabilit faptul că un bărbat de 56 de ani, din județul Giurgiu, în timp ce conducea un autoturism pe DN 66 Defileul Jiului, din direcția Petroșani-Târgu-Jiu, un fragment din stâncă a lovit parbrizul mașinii. În urma loviturii, conducătorul auto a decedat. În autoturism se mai aflau alte trei persoane. Acestea nu au suferit leziuni” a comunicat Poliţia Gorj.

În cauză, polițiștii au întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ucidere din culpă și efectuează cercetări pentru stabilirea cu exactitate a cauzelor și împrejurărilor producerii accidentului.

Vizualizări: 3,522

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: