antiVirale

Dragobetele, sărbătorit la bibliotecă

Dragobetele este una dintre cele mai frumoase și mai îndrăgite sărbători ale românilor, o sărbătoare a primăverii, a renașterii naturii, a bucuriei de a trăi. 

Rădăcinile acestei sărbători coboară adânc în istoria poporului român, Dragobetele fiind considerat un personaj mitologic, un tânăr chipeș care „sărută fetele” și aduce bucuria iubirii în inimile celor tineri .

Secția de Artă „Iosif Keber” a Bibliotecii Județene „Christian Tell” Gorj a sărbătorit în avans ziua de Dragobete printr-o activitate deosebită susținută de elevii Colegiului Tehnic „General Gheorghe Magheru”, presărată cu frumoase momente artistice, cu poezie și muzică. 

Elevii au prezentat un material despre originile sărbătorii de Dragobete, despre obiceiurile, tradițiile și superstițiile care se practică în diferitele zone ale țării.

Recitalul de poezii și cântece de dragoste, precum și prezentarea unor poezii-creații proprii au creat o atmosferă încărcată de emoție. De asemenea, a fost realizată expoziția de desene „Obiceiuri, tradiții și superstiții de Dragobete, sărbătoarea iubirii la români” cu lucrări realizate de elevi.

La finalul activității, elevilor li s-a reamintit că tradițiile noastre populare nu pier niciodată, sărbătoarea de Dragobete fiind un bun prilej de a lua contact cu un model cultural nealterat, specific identității culturale a poporului român.

Vizualizări: 315

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din antiVirale:

Citește și: