Eveniment

Zeci de șoferi amendați într-o zi

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Orașului Novaci și Secției 9 Poliție Rurală  Novaci au acționat, ieri, pe raza comunelor Baia de Fier, Polovragi și Bengești-Ciocadia, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente de rutiere.

Polițiștii au desfășurat activități care au avut ca obiectiv principal depistarea persoanelor care conduc sub influența băuturilor alcoolice ori a substanțelor psihoactive.

În cadrul activităților desfășurate au fost folosite aparatele alcooltest și drug test.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 26 de sancțiuni, conform OUG 195/2002, în valoare de 6090 lei și o sancțiune în conformitate cu prevederile Legii 61/1991R în valoare de 1000 lei.

Totodată au fost reținute trei certificate de înmatriculare (2 pentru inspecția tehnică periodică expirată și unul pentru alte abateri) și a fost reținut un permis de conducere (pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice).

Tot în cadrul acestei acțiuni a fost constatată o infracțiune de conducere pe drumurile publice a unui vehicul, de către o persoană care nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Astfel de acțiuni în care poliţiştii rutieri vor acţiona cu autospecialele dotate cu echipamente de măsurare a vitezei, cu aparatele alcooltest și drug test vor continua, având drept scop reducerea numărului de accidente rutiere.

Vizualizări: 1,091

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: