Eveniment

Dosar penal pentru activități miniere ilegale

Polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Gorj au efectuat,  în zilele de 21 și 22 iunie, verificări în baza unui plan de acțiune la mai multe puncte de lucru ale unor societăți care au ca obiect de activitate exploatarea și prelucrarea agregatelor minerale. La aceste controale au participat și comisarii din cadrul Gărzii Naționale de Mediu și inspectorii din cadrul Administrației Naționale “Apele Române” Banat și Olt.

Cu ocazia efectuării verificărilor, au fost identificate utilaje aparținând unei societăți comerciale, în timp ce exploatau, fără drept, agregate minerale din terasă, pe o suprafață de aproximativ 98.000 mp, precum și din albia râului Motru, fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de executarea de activități miniere fără permis sau licență.

De asemenea, au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 220.000 lei, pentru nerespectarea prevederilor OUG 92/2021 privind regimul deșeurilor, OUG 195/2005- Protecția Mediului, Legii 107/1996 ce reglementează legea apelor și HG 856/2002 referitoare la evidența gestiunii deșeurilor și pentru aprobarea listei privind deșeurile, inclusiv deșeurile periculoase.

Vizualizări: 2,788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: