Eveniment

Dosar închis din lipsă de probe

Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu a cerut instanței competente să admită propunerea de renunțare la urmărirea penală într-un dosar de furt. Cererea a fost admisă ieri de Judecătoria Târgu Jiu.

Anchetatorii nu au reușit să găsească probe. Un târgujian a sesizat anul trecut, în vară, că a pus un portofel în care avea 2.800 de lei într-o plasă, cu gândul de a duce banii fiului său. Ajuns lângă un magazin, a constatat că portofelul îi dispăruse.

“Fiind efectuate verificări, s-a stabilit că în zona comiterii faptei nu se găsesc amplasate camere de supraveghere video, care să conducă la identificarea autorilor. Organele de poliție au efectuat cercetări în vederea stabilirii identității autorului/autorilor, lipsa urmelor și a mijloacelor materiale de probă de la fața locului nu au putut duce la identificarea autorului/autorilor”, se arată în documentul de la instanță. 

“Din actele de urmărire penală efectuate a rezultat că în cauză, sunt aplicabile prevederile art. 318 alin. I C.pr.pen. - renunțarea la urmărirea penală, deoarece pentru infracțiunea săvârșită, legea prevede pedeapsa amenzii sau pedeapsa închisorii de cel mult 7 ani, prejudiciul creat este redus, fapta nu a fost săvârșită printr-un mod de operare deosebit, iar în cauză au fost verificate toate ipotezele posibile”, mai arată sursa citată.

Din păcate, omul a rămas cu paguba.

Vizualizări: 1,223

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: