Politică

Când începe oficial campania electorală pentru alegerile locale

Campania electorală pe posturile de radio şi de televiziune, publice şi private, pentru alegerile locale din iunie, va începe pe 10 mai 2024 și se va încheia pe 7 iunie 2024, conform unei decizii recente a Consiliului Național al Audiovizualului (CNA). 

Potrivit deciziei CNA, reflectarea campaniei electorale în mass-media va fi obligatorie și va cuprinde diverse tipuri de emisiuni cu caracter electoral, precum emisiuni informative, emisiuni electorale și de dezbatere electorală. Aceste emisiuni vor fi destinate prezentării programelor politice și activităților de campanie ale candidaților, asigurând astfel accesul gratuit al acestora la posturile de radio și de televiziune, publice și private.

De asemenea, radiodifuzorii sunt obligați să asigure desfășurarea unei campanii electorale echitabile, echilibrate și corecte pentru toți competitorii electorali, respectând principiile de echitate, echilibru și corectitudine.

În conformitate cu decizia CNA, sunt impuse și anumite restricții, cum ar fi interzicerea prezentării de sondaje de opinie și difuzarea de spoturi electorale cu 48 de ore înainte de începerea votării. De asemenea, în ziua votării sunt interzise prezentarea sondajelor realizate la ieșirea de la urne și comentariile referitoare la competitorii electorali.

Aceste reguli au fost stabilite pentru a asigura un proces electoral corect și transparent în vederea alegerilor locale din acest an.

Vizualizări: 769

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: