Eveniment

Doi șoferi condamnați pentru ucidere din culpă

Doi șoferi din Gorj au fost condamnați săptămâna trecută pentru ucidere din culpă, fiecare la un an și șase luni de închisoare, cu suspendarea executării.

Accidentul a avut loc în 2018, când un pieton a murit din cauza celor doi șoferi. Unul dintre ei a ieșit de pe un drum lateral fără să se asigure, celălalt circula cu viteză.

“Accidentul rutier s-a produs atât din cauza deplasării cu viteză excesivă a autoturismului Volkswagen, cât şi din cauza lipsei unei asigurări corespunzătoare şi pătrunderea, cu autoturismul pe DN 67, a inculpatului ##. Conform raportului de expertiză criminalistică întocmit de I.N.E.C. Bucureşti, vitezele de deplasare ale autoturismelor în momentul coliziunii dintre ele au fost de 90 km/h în cazul autoturismului Volkswagen şi de 20 km/h pentru autoturismul Opel. Viteza maximă a autoturismului Volkswagen care în momentul stării declanşării stării de pericol pentru conducătorul auto permitea evitarea accidentului (atât coliziunea cu autoturismul marca Opel, cât şi cu pietonul) era de 62 km/h. Conducătorul autoturismului Volkswagen avea posibilitatea de a preveni producerea accidentului rutier (atât coliziunea cu autoturismul marca Opel cât şi cu pietonul) dacă nu ar fi depăşit viteza maximă admisă în localitate de 50 km/h, în situaţia în care pe sectorul de drum respectiv viteza maximă admisă era de 50 km/h. Producerea evenimentului rutier s-a datorat: pătrunderii autoturismului marca Opel pe DN 67, venind de pe un drum sătesc, pe o traiectorie de intersectare cu cea a autoturismului marca Volkswagen, care circula pe DN 67N; deplasării autoturismului marca Volkswagen cu o viteză superioară celei admise de regulă în interiorul localităţilor de 50 km/h. Inculpaţii şi părţile civile au luat la cunoştinţă de rezultatul expertizelor şi de răspunsurile la obiecţiunile formulate”, se arată în documentul de la instanță.

Sentința Judecătoriei Târgu Jiu nu este definitivă. Rudele victimei vor primi despăguri de la firma de asigurări. Un șofer este din Cîlnic și celălalt din Slivilești.

Vizualizări: 849

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: