Politică

Doi deputați de Gorj riscă excluderea din partid

Președintele PNL, Nicolae Ciucă, ar fi hotărât să-i excludă din partid pe Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, cei doi deputați de Gorj care au semnat sesizarea USR la Curtea Constituțională privind pachetul fiscal-bugetar pe care și-a asumat răspunderea Guvernul Ciolacu.

Surse liberale afirmă că Nicolae Ciucă vrea să dea un semnal dur celor care încalcă flagrant linia partidului, aliindu-se acțiunilor opoziției împotriva guvernării.

„Libertatea de expresie e garantată în partid. Dar când tu semnezi demersuri directe împotriva PNL, ți-ai semnat practic demisia din partid”, ar fi spus Nicolae Ciucă mai multor lideri liberali cu care a discutat cazul celor doi deputați.

„Sunt unii care au senzația că pot face ce vor împotriva partidului, iar partidul îi va mângâia pe cap. Fals! Să zburde în afara partidului, că și așa nu aduc voturi!”, ar fi zis președintele Ciucă în cercul restrâns al liderilor partidului.
 

Deputatul PNL Dan Vîlceanu, fost ministru de Finanțe, a explicat vineri de ce a semnat alături de alt parlamentar liberal, Gheorghe Pecingină, sesizarea prin care USR şi Forţa Dreptei au contestat la Curtea Constituţională legea privind unele măsuri fiscale pentru care premierul Marcel Ciolacu şi-a asumat răspunderea în Parlament.

Vîlceanu spune că actul normativ este neconstituţional, iar prin prevederile sale cresc taxele şi inflaţia, se distruge economia şi românii sărăcesc. El a susţinut că PNL trece printr-o ”perioadă tristă”, în care actuala conducere ”sprijină toate aberaţiile fiscale pe care partidul le-a criticat în perioada Dragnea”. ”Rămân liberal. Am semnat sesizarea la Curtea Constituţională împotriva legii privind creşterile de taxe, adoptată prin angajarea răspunderii guvernului Ciolacu. PNL trece astăzi printr-o perioadă tristă în care actuala conducere sprijină toate aberaţiile fiscale pe care partidul le-a criticat în perioada Dragnea. Conducerea partidului a renunţat la a reprezenta economia privată, profesiile liberale, antreprenorii şi principiile economiei de piaţă. Eu nu voi face asta niciodată! Legea pe care Ciolacu şi-a angajat răspunderea în Parlament creşte taxele, creşte inflaţia, distruge economia, sărăceşte românii şi este neconstituţională”, a scris Vîlceanu pe Facebook.

Vizualizări: 3,275

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: