Actualitate

Șase medici pleacă în fiecare zi din România

Statistici îngrijorătoare ale Ministerului Sănătății, care arată că majorarea salariilor nu a stopat exodul medicilor. 2.173 de medici români au solicitat, în anul 2020, eliberarea de certificate de conformitate, documente care le permit să profeseze în afara țării.

Asta înseamnă o medie de șase medici pe zi, mai mică într-adevăr decât în 2019, când media a fost de 8,2 medici pe zi.

Certificatele de conformitate în baza cărora medicii români au dreptul să profeseze în afara țării sunt eliberate, la cerere, de Direcțiile de Sănătate Publică, instituții aflate în subordinea Ministerului Sănătății.

Din Gorj 8 medici au solicitat documenentele în anul 2019 și 6 medici în anul 2020. La Dolj, 136 de medici au solicitat documenentele în anul 2019 și 73 de medici în anul 2020. La Mehedinți au cerut actele de plecare doar șapte medici în doi ani. La București vorbim însă de peste o mie de medici.

Creșterile salariale semnificative pe care anul 2018 le-a adus în sistemul sanitar par să nu îi fi convins pe o parte dintre medici să rămână să profeseze în țară. Asta pentru că nu doar banii contează, ci și condițiile de muncă, dotarea spitalelor, posibilitatea de a practica actul medical la un nivel superior.

Vizualizări: 1,473

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: