Actualitate

Înghețată toxică, retrasă de la vânzare. Controale la Carrefour și Penny

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară pentru și pentru Siguranța Alimentelor a retras două produse de pe rafturile magazinelor din țara noastră.

Un sortiment de înghețată dar și un sortiment de mărar mărunțit au fost retrase de la comercializare. Specialiștii au depistat concentrații periculoase de pesticid.

Reprezentanții ANSVSA susțin că produsele respective conțin Chlorpyrifos, Carbendazim, Penconazole, Pendimethalin, Vinclozolin, din categoria pesticidelor. Cetățenii care au cumpărat produsele respective sunt sfătuiți fie să le distrugă, fie să le aducă înapoi în magazinele de unde au fost achiziționate. Contravaloarea produselor va fi returnată, arată reprezentanții ANSVSA.

”Se recomandă persoanelor care dețin produse din lotul descris mai sus să nu le consume ci să le distrugă sau să le aducă înapoi în magazinele de unde le-au cumpărat. Contravaloarea produselor va fi returnată, fără a fi necesară prezentarea bonului fiscal. Acesti contaminanți pot prezenta un risc potențial pentru sănătate în caz de consum repetat, pe termen lung”, transmite ANSVSA.

Este vorba de un sortiment de înghețată Unique comercializat în lanțul de magazine Penny, dar și de un sortiment de mărar mărunțit comericalizat de Carrefour.

Vizualizări: 2,483

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: