Politică

Ședință de Guvern pentru salariile minerilor

Guvernul va organiza luni o ședință extraordinară pentru rezolvarea situației minerilor din Valea Jiului.

Premierul Marcel Ciolacu a fost vineri în vizită la Complexul Energetic Hunedoara, acolo unde a anunțat că va convoca ședință extraordinară de Guvern pentru a aloca 50 de milioane de lei ca să poată fi plătite salariile celor peste 2000 de mineri. 

„Cu certitudine am să fac luni ședință extraordinară de Guvern doar cu acest punct pe ordinea de zi. (...) Este o situație delicată, vorbim de peste 2.000 de oameni, era mult prea în scurt decizia. Ce m-a încântat cel mai mult la întâlnire este că am început să avem un plan și pe energie verde, și pe hidro, și pe fotovoltaice, o să vedem cu proiectele și pe Fondul de Modernizare, sunt aproape 500 de milioane de euro și acolo. Nu este singurul caz din Europa, ceea ce se întâmplă în Valea Jiului, dar eu plec optimist de aici, oamenii își vor lua salariile”, a spus Ciolacu.

Premierul a declarat că Ministerul Energiei va aloca peste 115 milioane de lei pentru constituirea noului Complex Energetic Valea Jiului, format din patru exploatări miniere, Termocentrala Paroșeni și o unitate de prestări servicii. 

Vizualizări: 2,982

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: