Politică

Primar: Cine nu ar vrea să lucreze numai cu oameni super pregătiți?

Lipsa specialiștilor din primării pune probleme serioase administrațiilor locale! Primarii se plâng de faptul că pentru accesarea unui proiect, o primărie mică trebuie să parcurgă aceleași etape ca o primărie care dispune de numeroase departamente de specialitate.

În aceste condiții, accesarea unor sume de bani, care ar ar aduce modernizarea pe ulițele satelor, se face cu pași mici sau deloc. 


Un exemplu în acest sens poate fi primăria comunei Ciuperceni. Primarul recunoaște că i-ar plăcea să lucreze cu specialiști de primă mână,  însă a învățat să se descurce și cu oamenii pe care-i are la dispoziție. Una din cauzele lipsei de personal o reprezintă salariile prea mici din administrația locală. 

„Sunt probleme legate de salarizare, oamenii sunt nemulțumiți. Fiecare pleacă de acasă pentru a câștiga o pâine. Volumul de muncă este mare. Oameni care... asta e. Cine nu ar vrea să lucreze numai cu oameni super pregătiți? Dar asta e, important este că se mișcă lucrurile. La un proiect, pașii sau etapele se parcurg la fel, indifent dacă este vorba despre o primărie mică sau despre una mare, cu diferite compartimente și cu mai multe persoane. Neavând personal te miști mai greu și angrenându-te în mai multe proiecte nu faci față, sau faci față cu greu”, a afirmat Daniel Dobrescu, primarul comunei Ciuperceni. 

Vizualizări: 899

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: