Politică

Burduja crede că mai sunt 12 mii de mineri în Gorj

Ministrul Energiei, Sebastian Burduja, spune că este nevoie de o soluţie pentru minerii din Gorj şi Valea Jiului, în condiţiile în care „Europa ne spune uneori că energia pe cărbune este inacceptabilă”. Burduja a participat, vineri, la Berlin, la o întâlnire cu mediul de afaceri, organizată de Camera de Comerţ şi Industrie Româno-Germană.

"Europa ne spune uneori că energia pe cărbune este inacceptabilă și înțeleg de ce. Mai sunt acum 2.000 de mineri în Valea Jiului, plus alți 12.000 în Gorj, în Târgu Jiu și zonele respective. Avem nevoie de o soluție și pentru ei. Avem nevoie și de nuclear, chiar dacă avem opinii diferite cu privire la energia nucleară. Avem nevoie și de gazul din Marea Neagră. Energia verde e ceea ce ne dorim, dar România trebuie să găsească soluții în primul rând pentru oameni. Din fericire, avem resursele și implicarea necesare încât să transformăm provocările în oportunități. Și asta vom face”, spune Burduja pe Facebook.

Complexul Energetic Oltenia mai are în jur de 9.500 de salariați în Gorj, Dolj, Mehedinți și Brăila, dar mai puțin de trei sferturi lucrează în cariere miniere.

 

Vizualizări: 2,594

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Politică:

Citește și: