Actualitate

Directorul șpăgar din CEO, suspendat

Complexul Energetic Oltenia i-a suspendat contractul de muncă lui Cătălin Liviu Stănculescu. El a fost până azi director al Direcției Energie din cadrul companiei. El e cercetat de procurorii anticorupție în vizorul cărora pentru trafic de influență în formă continuată. 

DNA susține că în perioada iulie 2022 - martie 2023, directorul a primit 13.000 de euro de la administratorul unei firme, făcându-l să creadă că poate influența directoratul CEO să urgenteze plata unor facturi emise de societatea omului de afaceri.

DNA a pus sechestru pe conturile bancare ale lui Stănculescu pentru garantarea confiscării speciale a sumei de 13.000 euro.

"Directoratul Complexului Energetic Oltenia a luat act de situația juridică a domnului Cătălin Liviu Stănculescu, director al Direcției Energie, și a decis suspendarea contractului individual de muncă.

Având în vedere situația actuală în care se află domnul Cătălin Liviu Stănculescu, Directoratul Complexului Energetic Oltenia consideră că este în interesul instituției să se acționeze în conformitate cu normele și reglementările aplicabile. Prin această decizie, Complexul Energetic Oltenia reiterează angajamentul său ferm față de respectarea legii și promovarea integrității în toate aspectele activității sale.

Menționăm că instituția noastră acordă o importanță deosebită conformării cu toate reglementările legale și etice, iar orice acțiune care ar încălca aceste principii este tratată cu seriozitate și promptitudine.

Ne asigurăm partenerii, angajații și comunitatea că vom respecta deciziile autorităților și vom colabora ori de câte ori este nevoie pentru continuarea activității într-un cadru legal, responsabil și eficient", a transmis CEO.

Nu e singurul director din CEO vizat de DNA. Și Iosif Chircă, fostul șef al Termocentralei Rovinari, e cercetat penal tot după ce a fost prins că lua șpagă.

Vizualizări: 2,793

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: