Actualitate

Compară CEO cu o fortificație din Coreea de Nord

Lipsa totală de transparență de care a dat dovadă managerul Complexului Energetic Oltenia, Dan Iulius Plaveti, i-a aprins nu doar pe mineri ori autoritățile ignorate de acesta de fiecare dată când a fost chemat la discuții despre soarta companiei, dar îi enervează și pe parlamentari.

 

Și aceștia sunt la fel de ignorați de când Complexul Oltenia e condus de Plaveti. E cel mai netransparent și absent director de când a fost înființată această companie.

 

A fost chemat de nenumărate ori la Consiliul Județean, în comisiile de Dialog Social și mereu a lăsat autoritățile cu ochii în soare când a fost întrebat despre planurile de reorganizare și restructurare parafate pentru producătorul de energie. A ignorat și parlamentarii. Noroc cu unii sindicaliști care mai transmit în spațiul public firimituri din deciziile pe care le ia acest directorat a cărui țintă e clară: să pună cruce mineritului cu orice preț și pare că nu se abat de la plan sub nicio formă. 

 

Nici măcar parlamentarii nu mai au o intrare în companie ca să afle ce se va întâmpla cu soarta acesteia: A devenit un fel de Coreea de Nord, exclamă senatorul Cristi Rujan, într-o emisiune la Tele 3.

 

„Nu discută cu autorități județene, nici cu parlamentarii, cu absolut nimeni nu discută directorii de acolo de parcă ar fi o enclavă a județului Gorj. O parte dintre angajați, mai ales cei care lucrează în partea extractivă, vor fi afectați. Eu nu-i înțeleg. E un fel de fortificație. Parcă am fi în Coreea de Nord și nimeni să nu afle nimic din ce se întâmplă acolo. Nimeni nu știe nimic din ce au de gând să facă cei din conducerea CEO. Președintele Directoratului nu vorbește nici cu presa, cu sindicatele doar pe anumite aspecte, nu dă o dare de seamă cu privire la ce a făcut din ce are de făcut, asumat. Acolo nu e propria sa afacere și atunci nu trebuie să dea socoteală despre ce au făcut. Vorbim de o companie 100% finanțată de stat și atunci cetățenii trebuie să știe ce au de gând să facă cu banii care vin în fiecare an”, a declarat Cristi Rujan. 

Vizualizări: 1,616

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: