Actualitate

40 de salariați de la Termo Rovinari nu primesc bani în plus

Energeticienii care s-au pensionat și au fost convinși apoi să revină în termocentralele Complexului Energetic Oltenia nu vor primi niciun leu din fondul de armonizare salarială. Explicația este că aceștia cumulează pensia și salariul, iar sindicatele cu administrația au decis ca de acești bani să se bucure restul salariaților. 

 

În această situație, sunt 40 de persoane la Termocentrala Rovinari, pensionari reangajați care nu vor mai încasa și acești bani din fondul de armonizare. E vorba de câteva sute de lei în plus la salariu. 

 

“În termocentrala Rovinari sunt undeva la 40 de colegi, cărora eu le mulțumesc pentru faptul că au venit să ne ajute să ne putem desfășura activitatea în parametri normali dar, în același timp, îi rog să înțeleagă faptul că dumnealor au venit în această perioadă care să ne ajute să funcționăm, salariile și-au luat,  și-au luat toate drepturile care sunt prevăzute în contractul colectiv de muncă, și să înțeleagă că acești 200 de lei trebuie să-i îndreptăm către colegii noștri care vor rămâne în această companie. Trebuie să găsim înțelegere”, a explicat sindicalistul Jan Popescu la Radio Infinit.

Vizualizări: 1,670

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: