Actualitate

Două cariere din cadrul CE Oltenia sunt dependente de ”determinați”!

În cazul în care celor 1800 de persoane care au contracte de muncă pe perioadă determinată cu Complexul Energetic Oltenia nu li se va prelungi activitatea în cadrul companiei energetice, atunci cele mai importante două cariere riscă să-și înjumătățească capacitatea de exploatare. Este vorba despre perimetrele miniere de la Roșia și Roșiuța, acolo unde numărul persoanelor cu contract de muncă pe perioadă determinată este destul de mare.

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pîrvulescu, spune că, 30% din numărul total al angajaților îl reprezintă cei cărora le expiră contractele de muncă în această vară. „Noi ca și sindicate ne-am dori ca acești colegi să continue. Vă dau și un exemplu în acest sens. Carierele Roșia și Roșiuța care sunt cele mai importante din Complexul Energetic Oltenia au undeva la peste 30% angajați pe perioadă determinată. Dacă mâine s-ar întrerupe contractele, aceste cariere ar produce poate jumătate din ceea ce produc acum”, a spus liderul de sindicat, Dumitru Pîrvulescu.

Ce se întâmplă cu ”determinații”?
 Cât despre prelungirea contractelor celor 1800 de angajați, președintele FNME crede că acest lucru se va întâmpla la jumătatea anului, mai ales că este un an electoral încărcat. „Este o decizie pe care o să o ia managementul pentru că, din păcate, nu poți să faci nimic pe un contract semnat de salariat și angajator. Dacă contractul acela expiră la 1 iulie, eu ca sindicat nu pot să fac nimic ca să-l prelungesc. Pot să fac presiuni, așa cum s-a întâmplat și în anii precedenți, ajutat și de politicieni. Probabil așa se va întâmpla și anul acesta. Fiind an electoral eu cred că majoritatea vor avea contractele prelungite”, a încheiat Pîrvulescu.

Vizualizări: 4,358

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: