Actualitate

Senator: Directorii CEO să-și facă treaba că nu s-au angajat doar la închidere

Senatorul Cristi Rujan subliniază că statul român ar trebui să insiste la Bruxelles ca oficialii Comisiei Europene să amâne aplicarea planului de restructurare aprobat pentru Complexul Energetic Oltenia. Rujan e de părere că energiei pe cărbune i-ar putea fi prelungit viitorul cu cel puțin cinci ani mai ales că nici nu s-a făcut nimic în privința mixtului energetic. „Aici e vorba de managementul CEO, să-și facă treaba pentru care s-a angajat. Ei nu s-au angajat doar la închidere”, le-a transmis parlamentarul directorilor din companie. 

Nici pentru grupul pe gaz și nici pentru parcurile fotovoltaice, nu mai există niciun update. Nimeni nu știe care e stadiul investițiilor care ar trebui să aprindă becul în locul cărbunelui. 

 

Senatorul Cristi Rujan e convins că România poate obține amânarea închiderii cărbunelui așa cum au reușit și alte state europene. “Trebuie să mai dea viață suplimentară 5-7 ani de acum înainte, să-și producă efectele noile investiții din județul Gorj care să absoarbă forța de muncă calificată care se găsește în rândul CEO și ei să facă trecerea pe gaz și parcurile fotovoltaice. Măcar în acest sens, se salvează o mare parte dintre persoanele care activează în acest moment în termocentrale chiar dacă scade partea de extracție din cariere. Va fi necesar un personal calificat, recalificat pentru alte activități de întreținere, mentenanță parcuri fotovoltaice. În economia românească, nu există firme specializate pe mentenanță parcuri fotovoltaice. Eu aș fi dezvoltat o divizie în cadrul CEO pe astfel de mentenanță. Oamenii din cariere pot fi recalificați și folosiți și în alte parcuri din țară și în Gorj, la parcurile proprii”, a spus Rujan într-o emisiune la Tele 3. 

În final, Rujan a avut un mesaj și către boșii din CEO: „Aici e vorba de managementul CEO, să-și facă treaba pentru care s-a angajat. Ei nu s-au angajat doar la închidere, ci să și dezvolte cele două mari investiții: trecerea pe gaz și parcurile fotovoltaice”.

Vizualizări: 1,542

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: