Actualitate

Cărbunele, tot în coada Sistemului Energetic Naţional

Termocentrala Rovinari mai funcționează cu un singur grup din două, câte dădeau energie până la începutul lunii mai. Și la Turceni, înainte de Paște, a fost pornit un grup după ce aproape toată luna aprilie a fost pe zero. 

 

Liderul de sindicat de la Termocentrala Rovinari, Constantin Mitrescu, a declarat la Radio Infinit că speră să mai crească energia pe cărbune când se va mai încălzi vremea. Până atunci, nimic nu e de partea cărbunelui. 

 

Azi, cărbunele asigură cam 650 de MW în timp ce eolienele, hidrocentralele și energia nucleară acoperă aproape 4.000 de MW. 

 

"E perioada când e cerere mai mică de energie. De acum, sperăm să mai crească. Să mai funcționeze un grup la Rovinari. Restul termocentralele au fost aproape pe zero în aprilie. Asta e legea. Când regenerabilele au posibilitatea să producă, intră primele în sistem. Ultimul e primit cărbunele. Dacă hidro, nucleara și regenerabilele asigură tot necesarul, cărbunele e oprit. Ăsta e mersul, până în 2027 să nu se mai funcționeze de tot cărbunele", a spus Mitrescu la Radio Infinit.

Vizualizări: 788

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: