Actualitate

Directorii de școli, băgați în ședință de șefa Inspectoratului Școlar

Directorii unitaților de învățământ, din județul Gorj, dar și adjuncții lor au participat la o ședință de lucru cu inspectorul școlar general, Marcela Mrejeru. În cadrul întâlnirii s-au pus în discuție probleme importante ale învățământului gorjean.

Unul din subiectele pe marginea căruia s-a discutat a fost violența în școli și cum poate fi ea combătută. 

„Ordinea de zi a ședinței de lucru a oglindit subiecte de actualitate: combaterea cazurilor de violență, acordarea în termen a burselor școlare, monitorizarea prezenței la ore a elevilor. 

Astfel, în ceea ce privește modalitatea de acordare a burselor școlare, Comisiile de management al burselor din unitățile de învățământ au obligația să respecte prevederile Metodologiei –cadru de acordare a burselor, aprobată prin OME nr. 6238/08.09.2023, respectiv să analizeze cu multă responsabilitate situațiile apărute și să se asigure de respectarea termenului de acordare a acestora. 

Decontarea sumelor necesare transporturilor elevilor din județul Gorj, monitorizarea prezenței la ore și combaterea violenței în unitățile de învățământ au reprezentat alte subiecte de discuție în cadrul ședinței. 

Cazurile de violență vor fi analizate și, dacă este necesar, vor fi anunțate autoritățile de sprijin, pentru a se implementa măsuri de consiliere sau de sancționare”, se arată într-un comunicat transmis de reprezentanții Inspectoratului Școlar Gorj.

Ședința a avut loc în amfiteatrul Colegiului Național ,,Spiru Haret’’ din Târgu Jiu.

Vizualizări: 1,884

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: