pamFLEȚI

Modelul BBB

Un partid al fermierilor olandezi, format acum patru ani în semn de protest la adresa politicilor guvernamentale, a zdruncinat peisajul politic din Olanda, ieşind marele câştigător al alegerilor provinciale care determină componenţa Senatului.

Practic, acum patru ani, fermierii din Olanda, atunci când au aflat că noile măsuri de mediu le închid afacerile până în 2030, au acționat, și-au făcut partid și au câștigat locuri importante în Parlament. Noi, în Gorj, știm de ani buni că unii ne distrug pas cu pas sistemul energetic. De vreo doi ani știe toată România, doar că noi nu avem un partid naționalist pentru oameni deștepți. De fapt, în general partidele preferă să se adreseze electoratului mai puțin educat.

Revenind la partidul BBB, presecurtare de la BoerBurgerBeweging (Mişcarea Fermierilor-Cetăţeni), acesta a spus clar, de la început, ce scop are, ce pericole sunt la orizont, iar oamenii le-au asigurat 15 din cele 75 de locuri în Senat.

Guvernul olandez îşi propune să reducă la jumătate emisiile de azot până în 2030, pe motiv că numărul relativ mare de animale şi utilizarea intensă a îngrăşămintelor au dus la niveluri de oxizi de azot în sol şi în apă care încalcă reglementările Uniunii Europene.

Problema azotului a paralizat construcţiile în Olanda, deoarece grupurile de mediu au câştigat o serie de procese în instanţă, justiţia ordonând guvernului să limiteze emisiile şi să protejeze natura, înainte de a se putea acorda noi autorizaţii de construcţie.

BBB spune că problema a fost exagerată şi că soluţiile propuse sunt în mod nedrept în defavoarea fermierilor, ducând la închiderea multor ferme şi la o criză în producţia de alimente.

De când fermierii au avut un glas al lor în parlament, măsurile abuzive sunt mai greu de impus.

Vizualizări: 676

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din pamFLEȚI:

Citește și: