Anchetă

Polițiști gorjeni muștruluiți de șef că n-au făcut planul de amenzi

Acuzații serioase făcute de sindicaliștii din Europol. Aceștia au fost sesizați că sunt șefi în Poliția din Gorj care a căror "singură menire e să numere amenzile pe care le aplică subalternii". La rândul lor, cei din Europol au sesizat IPJ Gorj sa facă verificări

 

"Ne cerem scuze fațǎ de cetǎțenii din jud. Gorj. Din păcate, în structurile de poliție existǎ şi chiar sunt promovați “șefi” care au mentalități de CAP. În “managementul” promovat de ei, singura lor menire este să numere câte amenzi aplicǎ subalternii lor. Pentru asta poartǎ grade de ofițer şi primesc indemnizație de conducere. 

 

 

Sindicaliștii din Europol spun că incă există șefi care ar aplica “planuri de amenzi” pentru polițiștii din subordine. "Indiferent cǎ se impune sau nu, aceștia sunt obligați sǎ aplice amenzi dacă nu vor sǎ intre în vizorul acestui ipochimen care îi amenință cu planificǎri subiective și ilegale în serviciu dacă nu se supun. 

 

Noi am transmis deja o sesizare cǎtre conducerea IPJ Gorj pentru a vedea dacă aceasta susține astfel de planuri “cincinale” dar am şi întrebat câte amenzi trebuie să aplice un polițist pentru a nu fi hǎrtuit de șeful Secției 1 Rurale din cadrul IPJ Gorj.

 

Pe această cale îi felicităm pe colegii din teren care nu cedează presiunilor şi aplică legea când trebuie şi cum apreciază ei, în calitate de agenți constatatori", se mai arată în comunicatul transmis de Europol. 

 

IPJ Gorj nu a avut, până în momentul de față, o reacție pe acest subiect.

Vizualizări: 1,305

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: