Actualitate

Deschide o microcarieră de cărbune în zona Motru

O microcarieră experimentală de cărbune ar urma să fie deschisă în bazinul carbonifer Motru. Vizat este perimetrul Valea lui Cuțui, din localitatea Leurda, ce ține de municipiul Motru. 

Energocarb Serv SRL din Caraș Severin este titularul activității. Societatea privată a depus raportul privind impactul asupra mediului la Agenția pentru Protecția Mediului (APM) Gorj. ”Tipul deciziei posibile luate de Agenția pentru Protecția Mediului Gorj poate fi emiterea acordului de mediu sau respingerea solicitării de emitere a acordului de mediu”, au transmis reprezentanții APM Gorj.

Înainte de a se pronunța, autoritățile vor organiza o dezbatare publică a raportului privind impactul asupra mediului. Ședința va avea loc în 24 octombrie, de la ora 14.00, la Primăria Motru. Până atunci, publicul interesat poate transmite în scris comentarii, opinii sau observaţii legate de acest proiect.

Cele mai apropiate case față de amplasamentul microcarierei experimentale sunt situate la o distanță de circa 140 m și țin de localitatea Leurda. Investitorul suține că proprietarii acestor locuințe și-au dat acordul pentru desfășurarea activității, ca urmare a discuțiilor purtate cu reprezentanții societății și a măsurilor de diminuare a impactului programate. Pentru realizarea investiției vor fi utilizate două terenuri, cu o suprafață totală de 101.060 mp.

Lucrările de exploatare experimentală vor debuta odată cu obținerea tuturor acordurilor necesare și se vor derula pe o perioadă de cinci ani. ”Din microcariera experimentală se estimează că va fi extrasă o cantitate de cca. 185.000 t lignit”, se arată în raport.

 

Vizualizări: 5,989

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: