Anchetă

Fostul șef al DRDP Craiova a luat salariile ilegal

Fostul director al Direcţiei Regionale de Drumuri şi Poduri Craiova, Bogdan Bratu, este acuzat de înșelăciune, informează Ministerul Public într-un comunicat. Ancheta a fost finalizată, iar dosarul a fost trimis Judecătoriei Sectorului 1 București.

Bratu este acuzat de procurori că și-a falsificat actele de studii și așa a ajuns în funcția de conducere, unde a încasat salariu de peste un milion de lei, bani care nu se i cuveneau, potrivit studiilor reale. 

Procurorii din cadrul Secției de urmărire penală și criminalistică a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție au încheiat urmărirea penală și au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatului Bratu Bogdan-Laurențiu, pentru săvârșirea infracțiunii continue de înșelăciune prev. de art.244 al.1 și 2 din C.pen, se arată în comunicatul Ministerului Public.

În urma administrării materialului probator, în sarcina inculpatului s-a reținut faptul că, în perioada mai 2014 - prezent ar fi indus și menținut în eroare Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere SA cu ocazia încheierii contractului individual de muncă și ulterior prin modificarea succesivă a acestuia prin acte adiționale (din 2014 până în 2021), prin depunerea la dosarul de angajare a unei diplome de licență emisă de Universitatea Petrol-Gaze din Ploiești, document de studii obținut fraudulos.

Precizăm că diploma de licență susmenționată a fost desființată de Judecătoria Sectorului 4 București la data de 16.03.2016, prin sentința penală nr. 727 dispusă în dosarul nr. 15771/4/2015.

Vizualizări: 1,739

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Anchetă:

Citește și: