Actualitate

Control ITM la CE Oltenia. Se lasă cu amenzi!

Ultimele accidente de muncă de la Complexul Energetic Oltenia au trimis inspectorii de muncă în carierele miniere. Primele probleme au fost depistate la Cariera Jilț Nord. Aici au fost găsiți angajați fără echipamente de protecție. 

„Ca urmare a ultimelor evenimente de muncă înregistrate la angajatorul Societatea Complexul Energetic Oltenia, inspectorii de muncă din cadrul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj au demarat de urgență, în data de 19.09.2022, un control inopinat pentru verificarea respectării de către acesta a prevederilor legale privind securitatea și sănătatea lucrătorilor.

În timpul efectuării controlului la Cariera Jilț Nord au fost constatate neconformități care se referă la permiterea desfășurării activității lucrătorilor fără ca aceștia să poarte echipamentele individuale de protecție”, potrivit ITM Gorj.

Controlul va fi finalizat în data de 23 septembrie, la sediul Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj, urmând a fi dispuse măsuri legale in consecință, iar angajatorul va fi sancționat contravențional în conformitate cu prevederile legale.

„Menționăm faptul că angajatorii au obligația de a asigura securitatea și sănătatea lucrătorilor în toate aspectele legate de muncă”, a declarat George Romanescu, inspector-șef al Inspectoratului Teritorial de Muncă Gorj.

Un angajat al Complexului Energetic Oltenia a fost rănit duminică după ce a căzut în cap de la 6 metri, la Cariera Jilț Nord. Bărbatul, de 37 de ani, a ajuns la Spitalul Județean de Urgență din Craiova.

Vizualizări: 2,549

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: