Actualitate

Dau sporurile înapoi

Zeci de angajați ai Serviciului Județean de Ambulanță Gorj sunt obligați de instanță să restituie sporurile încasate ilegal.

Asta după ce inspectorii Curții de Conturi au efectuat un control la Ambulanța Gorj și au constatat că, în ultimii ani, mai mulți angajați ar fi primit ilegal spor de radiații, de 10% din salariu. Asta în condițiile în care au beneficiat și de spor de condiții periculoase de 50% din salariu plus spor pentru condiții vătămătoare de 15%.

„Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul să restituie reclamantului suma de 2887 lei, reprezentând spor de radiații încasat pentru perioada martie 2018-februarie 2020. Respinge restul pretențiilor reclamantului. Cu apel în termen de 10 zile de la comunicare”, se arată în sentința de luni a Tribunalului Gorj în cazul unui salariat acționat în judecată pentru recuperarea banilor. 

Tot inspectorii Curții de Conturi au mai stabilit că salariații ar fi încasat necuvenit indemnizațiile de hrană. 

Interesant este că, în cazul fostului manager Traian Constantinescu, instanța a respins „ca neîntemeiată” acțiunea de restituire a indemnizației de hrană pentru perioada aprilie – octombrie 2021. Decizia dată luni, 19 septembrie, poate fi contestată. 

Vizualizări: 11,692

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: