Actualitate

Nu l-au vrut prorector pe Ștefan Ghimiși

Senatul Universității ”Constantin Brâncuși” (UCB) din Târgu Jiu a aprobat propunerea privind reducerea numărului de prorectori de la trei posturi la două posturi și funcționarea cu două posturi de prorector.

Astfel, universitatea târgujiană va avea un post de prorector responsabil cu domeniul învățământ, cercetare și un altul responsabil cu domeniul dezvoltare instituțională și gestionarea resurselor.

În cadrul aceleiași ședințe a Senatului, din 13 septembrie, au fost supuse la vot, prin vot secret, propunerile înainte de rector pentru cele două poziții de prorector. Gabriela Dobrotă a fost propusă pentru funcția de prorector responsabil cu domeniul învățământ, cercetare. A obținut 11 voturi ”pentru”, 3 ”împotrivă”, 1 vot a fost anulat, iar 3 buletine de vot au fost neutilizate. Astfel, Senatul a validat desemnarea sa în funcția de prorector. 

Ștefan Sorinel Ghimiși a fost propus pentru ocuparea funcției de prorector responsabil cu domeniul dezvoltare instituțională și gestionarea resurselor. Numai că nu a obținut voturile necesare. 8 senatori au votat ”pentru”, 4 au fost ”împotrivă”, 3 voturi au fost anulate, iar 3 buletine de vot au fost neutilizate.

” Conform prevederilor Cartei universitare de la art. 82 și art. 83, nu se validează desemnarea domnului prof. univ. dr. ing. Ștefan Sorinel Ghimiși în funcția de prorector responsabil cu domeniul dezvoltare instituțională și gestionarea resurselor”, se arată în hotărârea Senatului UCB.

În Carta UCB se arată că în situația în care prorectorii propuși nu sunt validați de Senatul universitar, rectorul va face alte propuneri. 

Vizualizări: 1,005

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: