Social

Cei 1800 de ”determinați” rămân și în acest an la CEO! Ce șanse au să aibă contracte pe perioadă nedeterminată

Bugetul de Venituri și Cheltuieli prezentat de administrația Complexului Energetic Oltenia liderilor de sindicat vine și cu o veste bună pentru cei 1800 de angajați care au contracte de muncă pe perioadă determinată. Astfel, conform reprezentanților salariaților, cei care se regăsesc în această situație vor continua în cadrul companiei energetice până la finalul anului 2024.

Dumitru Pîrvulescu anunță că sunt bani în buget pentru prelungirea contractelor pentru încă șase luni pentru mineri.

„Undeva cu o mie de persoane trebuie să fie numărul angajaților mai mic la sfârșitul anului. Din buget rezultă clar că cei 1800 de angajați se regăsesc în buget. La final de an nu dispar decât pensionarii angajați și colegii care îndeplinesc condițiile de pensionare. Aceasta este prima chestie pozitivă în buget. Este o povară de care vor scăpa aceștia angajați pentru că se gândesc și ei ce vor face după data de 1 iulie. S-a clarificat chestia asta și, conform bugetului, pot să vă spun că vor rămâne în companie”, a spus sindicalistul.

Cât despre angajarea acestor persoane pe perioadă nedeterminată, Pîrvulescu anunță că nu există nicio șansă ca acest lucru să se întâmple în anul 2024.„Nu știu și nu cred că o să le fie făcute contracte pe perioadă nederminată pentru că nu este specificat niciunde, mai mult decât atât noi nu terminăm urmărirea programului de restructurare, noi încă suntem monitorizați de Comisia Europeană. Nu cred că pot să facă, cel puțin anul acesta, astfel de chestiuni. Noi o să insistăm ca și sindicate, dar nu depinde de noi”, a precizat liderul FNME, Dumitru Pîrvulescu.

 

Vizualizări: 6,047

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Social:

Citește și: