Actualitate

Demersuri pentru extinderea Carierei Tismana

Un proiect de hotărâre pentru extinderea Carierei Miniere Tismana I este pe ordinea de zi a ședinței de Guvern de astăzi. 

Propunerea legislativă urmărește aprobarea amplasamentului şi declanşarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată care constituie coridorul de expropriere situat pe amplasamentul lucrării de utilitate publică de interes naţional „Lucrări pentru menţinerea şi dezvoltarea capacităţii la cariera Tismana I, judeţul Gorj, la 5.000.000 tone/an lignit”.

 

E interesant deznodământul în acest caz mai ales dacă ținem cont de planul de restructurare aprobat pentru Complexul Energetic Oltenia. Mai exact, potrivit programului de restructurare, la anul, Cariera Tismana e pe lista celor care intră în programul de închidere. În 2026, intră în închidere Jilț Nord. Pinoasa, Roșia și Roșiuța vor intra, peste doi ani, în rezervă de capacitate. 

 

Cât privește grupurile pe cărbune, în 2026, vor mai rămâne doar trei. Și acestea în rezervă de capacitate: grupurile 4 și 5 de la Rovinari, respectiv grupul 5 de la Turceni.

Vizualizări: 922

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: