Eveniment

Gorjenii, pe ultimul loc la furt de energie

Distribuție Oltenia a organizat în ultimle trei luni ale anului trecut un număr de 5330 acțiuni pentru prevenirea și combaterea fenomenului de racordare ilegală la rețeaua de distribuție a energiei electrice.

Interesant este că gorjenii fură cel mai puțin.  În cele 7 județe în care operează Distribuție Oltenia au fost verificate 5330 locuri de consum și au fost identificate 450 de cazuri în care au existat suspiciuni de consum ilicit de energie electrică, împărțite după cum urmează: Argeș – 80, Dolj – 136, Gorj – 5, Mehedinți – 30, Olt – 115, Teleorman – 49, Vâlcea – 35.

 

“Fenomenul prezintă un risc ridicat de incendii, daune materiale și pierderi de vieți omenești și are impact direct asupra calității alimentării cu energie electrică a consumatorilor”, a transmis compania.

Sustragerea energiei electrice din rețeaua de joasă tensiune reprezintă un risc atât pentru cei care se racordează în mod ilegal, cât și pentru consumatorii din vecinătate. 

Executarea sau folosirea de instalații clandestine în scopul racordării directe la rețea sau pentru ocolirea echipamentelor de măsurare constituie infracțiune și se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amendă.

Vizualizări: 1,438

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Eveniment:

Citește și: