Ultima oră

Căutat cu drona de la Salvamont Gorj

actualizare, luni: Conducerea Salvamont Gorj a anunțat că persoana căutată a fost găsită cu ajutorul detectorului subacvatic din dotarea echipelor de intervenție.
 

Salvatorii au reluat, duminică, acţiunea de căutare a bărbatului dat dispărut, sâmbătă, după ce s-a răsturnat cu un caiac în lacul Tarniţa din judeţul Cluj. În condiţiile în care căutările realizate de scafandri nu au dat rezultate, duminică trupul bărbatului este căutat cu unul dintre cele mai performante detectoare din lume, dar şi cu o dronă subacvatică.

 

 
La acţiunea de căutare organizată în judeţul Cluj participă salvatori acvatici si subacvatici din cadrul Serviciilor Salvamont-Salvaspeo Cluj şi Gorj, aceştia din urmă intervenind cu echipament de ultimă generaţie pentru astfel de activităţi. 


„După ce căutările de ieri (sâmbătă – n.r.) cu scafandri nu au dat rezultate, astăzi se va folosi pentru căutare unul dintre cele mai performante detectoare din lume, precum şi o dronă subacvatică, echipamente de ultimă generaţie si de mare performanţă, aflate  în dotarea Serviciului Salvamont al Consiliului Judeţean Gorj”, transmite, duminică, Salvamont România. 

Tehnologia de ultimă generaţie  este folosită pentru a derula acţiuni de căutare-salvare în condiţii de siguranţă cât mai mare pentru salvatori, precizează sursa citată. 


Dispariţia bărbatului, aflat cu un caiac pe lacul Tarniţa, a fost anunţară sâmbătă. Imediat au început căutările, care sâmbătă seară s-au încheiat după mai multe ore.

Vizualizări: 546

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Ultima oră:

Citește și: