Actualitate

Sindicalist: În 2030, dărâmă termocentralele și pun porumb

În ciuda declarațiilor populiste ale șefilor din Ministerul Energiei, care mai dau o speranță cărbunelui, apoi își schimbă radical declarațiile, unii lideri de sindicat din Complexul Energetic Oltenia și-au pierdut speranța. Nicu Bunoaica, de exemplu, crede că grupurile în rezervă nu vor mai fi pornite vreodată și că, „din 2030, dărâmă tot și pun porumb”. Asta în timp ce alte țări europene se bat să țină în viață termocentralele pe cărbune.

 

Nicu Bunoaica a vorbit despre un scenariu sumbu. E convins că anul viitor „va fi ultimul când va ieși fum pe coș”. Invitat la Tele 3, sindicalistul a spus că nu crede că grupurile trecute în rezervă vor mai fi repornite vreodată. Și că acest discurs folosit de șefii din Ministerul energiei nu fac decât să le dea speranțe false gorjenilor și „să mintă lumea”.  

 

“Complexul era important, pe vremuri. Era ca armata. Acum e o șandrama, cum spunea domnul Ponta. Va fi decimată de oamenii politici. Polonezii se bat pentru cărbune. Noi închidem. Vorbim de gaze care n-au ajuns pe nicăieri, de panouri fotovoltaice, povești nemuritoare. Asta e direcția spre care mergem, să fim închiși definitiv. 2025 va fi ultimul an în care va ieși fum pe coș. Va fi foarte greu să oprești o termocentrală și apoi să o repornești. Și cu grupurile în rezervă, le dau o denumire ca să liniștească oamenii, să mintă lumea că va porni vreodată. Se va dărâma și vor pune dânșii porumb în 2030. Nu vor pune grupuri pe gaze, că n-au. N-au bătut țărușul nicăieri. Sunt grupuri realizate 90% și nu sunt pornite. Eu nu cred că vor mai fi pornite”, a declarat sindicalistul Nicu Bunoaica.

 

Cât privește energia pe gaz sau fotovoltaicele care ar trebui să fie puse în locul cărbunelui, în continuare demersurile se fac în ritm de melc. În teren, nu a început vreo lucrare să fie realizate investițiile darămite să vorbim de energie care să înlocuiască lignitul așa cum se vorbește în planul de restructurare.

Vizualizări: 1,701

Trimite pe WhatsApp

Alte articole din Actualitate:

Citește și: